Десикація – це процес спрямований на зневоднення рослини – його підсушування. Необхідний для полегшення процесу сбору машинами, (адже чим рослина важче тим більше необхідно палива і потужностей), прискорення одночасного дозрівання врожаю і його обсягу, зменшення бур’янів.
Застосовують для картоплі, сої, гороху, ріпаку, зернових, соняшнику.
Використовуються десиканти двох типів: системні та контактні.
Системні – гліфосати – на основі ізопропіламіном солі гліфосату. Впливають на всю рослину. Дія тривала, близько 7-20 днів. Варто використовувати якщо обіцяють затяжні дощі, «не горить» швидше зібрати урожай, велика кількість багаторічних бур’янів і ви не плануєте в наступному році використовувати для посіву даний урожай.
Контактні – десиканти – на основі диквату. Підсушують рослину, не зачіпаючи кореневу систему. Швидко діють і позитивно впливають на якість зерна. Але! Слідкуйте за якісним внесення і не забувайте про прилипач.
Час проведення для кожної культури різний. Від 7 до 20 днів. Враховуйте, що процес дозрівання рослини до внесення десикантом може бути не завершений в повному обсязі.