Опис
Насіння просо кругле в мішках по 25 кг.
Рекомендації:

  • Насіння починає проростати при температурі 8-10 ° С, при 12-15 ° С сходи з’являються через 5-7 днів.
  • Високі температури до 38-40 ° С просо переносить краще, ніж інші культури.
  • Для проростання насіння потрібно води всього 25% їхньої маси.
  • Просо краще переносить посуху у період від появи сходів до виходу трубки.

Здатність проса формувати врожаї лише на рівні 40-50 ц/га навіть у бідних грунтах робить його перспективним за умов дефіциту засобів інтенсифікації сільськогосподарського виробництва.

Найбільш поширені норми висіву насіння проса при звичайному рядовому способі сівби:
  • для північного Лісостепу та Полісся – 4,0-4,5 млн. шт/га схожого насіння (28-30 кг/га)
  • для центрального та південного Лісостепу – 3,0-3,5 млн. шт/га (24-27 кг/га)
  • Степ – 2,5-3,0 млн. шт/га (20-24 кг/га)

За вмістом білка (11,5%) пшоно перевершує рис і ячмінь, за вмістом жиру (2,5%) поступається тільки вівсяній крупі. Білки пшона містять незамінні амінокислоти: третин, валін, лейцин, лізин, гістидин, а також жирні кислоти, мікроелементи, ферменти.

Вітамінів групи В у ньому більше, ніж у зернах усіх інших злакових культур, фолієвої кислоти вдвічі більше, ніж у пшениці та кукурудзи, а фосфору в 1,5 раза більше, ніж у м’ясі. Пшоно містить цинк, йод, калій, магній та бром.
З пшона отримують муку, яку вживають у чистому вигляді або, найчастіше, як домішку до інших видів муки для покращення якості тесту, особливо в кондитерському виробництві.
Просо використовується також у винокурному, крохмальному та пивоварному виробництвах.
Просо має велике кормове значення. Зерно, мука та продукти його технологічного перероблення є гарним кормом для тварин. Широко використовують у тваринництві просяну солому, вона містить велику кількість протеїну, жиру та витамину А.
За своєю кормовою гідністю вона наближається до сіна однорічних злакових трав і не поступається луговому сіну. У 100 кг просяної соломи міститься 41 кормових одиниць, у луговому — 42, у вівсяній соломі — 31, а у пшеничній та житній — вдвічі менше.
Корисні властивості проса полягають ще в тому, що воно широко застосовується у народній медицині. Пшоно корисне під час хвороб печінки, має сечогінну та потогінну дію, зміцнює кості, сприяє загоєнню ран, робить шкіру еластичнішою, а також нормалізує кров’яний тиск і має закріплювальну дію.
Тим, хто лікується антибіотиками, рекомендується щодня їсти пшону кашу, водночас виводиться з організму залишкова кількість антибіотиків і очищається організм від радіонуклідів.
Широко застосовується в урології під час лікування запалення січового міхура. У разі цукрового діабету рекомендується вживати пшоні муку по 1 столовій ложці раз на тиждень. Пшону кашу використовують у разі недокрівя, хвороб серцево-судинної та нервної системи.

Виробництво: Україна.

Насіння просо кругле в мішках по 25 кг.
Продаж від 25 кг.

В інтернет-магазині Агропошта ви можете купити Насіння просо кругле в мішках по 25 кг з доставкою в Вінницьку область, Волинську область, Дніпропетровської області, Житомирську область, Закарпатську область, Запорізьку область, Івано-Франківську область, Київську область, Кіровоградську область, Луганську область, Львівську область, Миколаївську область, Одеську область, Полтавську область, Рівненську область, Сумську область, Тернопільську область, Харківську область, Херсонську область, Хмельницьку область, Черкаську область, Черні Виговського область, Чернівецьку область.

Додаткова інформація
Виробник

Селекція

Вітчизняна

Репродукція

Еліта

Тарна одиниця

25 кг

Потенціал врожайності

3-4 т/га

Насіння просо кругле в мішках по 25 кг

500 грн.

Насіння просо кругле в мішках по 25 кг

500 грн.

Артикул: 1365-1-2-1 Категорія: